trykkbølgebehanding

Har du problemer med musearm, albue, hofte, kne, achilles, hæl eller skulder? Vi kan tilby dokumentert effektiv behandling med trykkbølger uten kortison eller operasjon!

Radial trykkbølgebehandling benyttes fremfor alt på senelidelser (tendinopatier/tendinoser; på folkemunne kalt senebetennelser) og idrettskader. Behandlingen brukes for å dempe smerter, øke blodsirkulasjonen og stimulere de underliggende mekanismene for kroppens selvreparerende evne. Vi kombinerer trykkbølger/sjokkbølgebehandling med manuelle teknikker og rehabiliteringstrening.

Trykkbølgebehandling/sjokkbølger kan ofte bidra godt ved lidelser som tidligere har vært vanskelig å behandle – og som ofte har endt med operasjon. Brukes mest ved tilstander som har vart litt og spesielt langvarige tilstander. Ved hyperakutte tilfeller bruker vi ofte laser som et alternativ.

De vanligste indikasjonene for trykkbølgebehandling

  • Skuldersmerter: Kalkskulder og andre smertefulle forandringer i sener («senebetennelse»/tendinose) /skulderledd
  • Albuesmerter: Golfalbue / tennisalbue
  • Smerter i og rundt hofteleddet som følge av bl.a. smertefulle sener og muskler, slimposebetennelser, og i blant forandringer i selve leddet
  • Knesmerter som bl.a. hopperkne, funksjonssmerter ved rask og stor kraftutvikling, Osgood-Schlatter
  • Benhinneirritasjoner: Smerter for eksempel på innsiden av leggbeinet ved aktivitet
  • Achillessenesmerter: Smerter i hælsenen ved fysisk aktivitet
  • Plantar fascitt: Belastningsinduserte smerter i fotsålen(e)
  • Mortons nevrom: smerter fra et delingspunkt i nerver som forsyner tærne, vanligvis mellom 3. og 4. tå.

Det kan imidlertid være aktuelt å behandle andre smertepunkter med trykkbølgebehandling. Det er da en forutsetningen at en grundig klinisk undersøkelse også foretas forut for slik behandling. Erfaringer fra det internasjonale miljøet blir særlig vektlagt i denne sammenhengen.

Vi kombinerer trykkbølgebehandling med manuelle teknikker for å forsøke og gjenopprette optimal funksjon i tillegg til trykkbølgenes smertemodulerende egenskaper. Rehabiliteringstrening er også en sentral del i de fleste diagnoser der trykkbølger kan være aktuelt, f.eks. ved tendinopatier brukes bl.a. isometrisk trening (statisk), eksentrisk trening (bremsende) og tung styrketrening med rolige bevegelser – alle for å dempe smerter og for å øke senenes toleransenivå for belastning på vei tilbake til normal belastning i idrett eller i hverdagen.