Business-dame med vond rygg
Mann med skiveutglidning i rygg
Mann med nakkesmerter
sparegris

Sykefravær koster – det lønner seg å gjøre noe med det!

I enhver bedrift er medarbeiderens vel og ve drivkraften til gode resultater, og hver krone som investeres på personalets velbefinnende kostnadsbesparende på sikt. I følge Rikstrygdeverket er muskel- og skjelettlidelser den vanligste årsaken til lengre sykefravær.

I et samfunn hvor tempoet går stadig raskere, har vi også et økende behov av fokus på egen helse. Stress, bekymringer og fysiske belastninger gjør at spenninger gradvis bygges opp i kroppen. Og merkes ikke før de blir ille nok. Ved å behandle spenningene «før begeret renner over», vil man ofte være spart for mange plager. Bilen sendes på regelmessig service – bør det være annerledes med kroppen din? Eller med dine kollegaer? FRL har lang erfaring med forebyggende arbeid for bedrifter – og vi har gode referanser hos bedrifter med minimert sykefravær!

Regelmessig behandling hos naprapat kan hjelpe deg til mindre smerte, mer overskudd og bedre helse. Opplegget kan også krydres med forebyggende trening, foredrag og ergonomisk veiledning. Før oppstart gjennomfører vi markedets grundigste screening av bevegelsesapparatet. Gjennom tester, grundige samtaler og kartlegging av bedriften, kommer vi i fellesskap frem til en hensiktsmessig og kostnadseffektiv løsning. Vi kan hjelpe sykemeldte arbeidstagere tilbake i jobb, forhindre at de med plager forsvinner ut i sykemelding og forebygge overbelastning og skader hos friske arbeidstagere. FRL:Bedrift innebærer at våre naprapater er til stede på bedriften et avtalt antall timer i uken/måneden. Vi samarbeider gjerne med eksisterende bedriftshelsetjeneste (BHT) for optimalisering av HMS.

NB! Vi kan også tilby skreddersydd gruppetrening for din bedrift! Dette kan være både for små eller store grupper, og treningen kan foregå her på Fredrikstad Rygg- og Leddsenter – eller på arbeidsplassen! Eksempler på hva vi kan tilby er: Pilates med naprapat, «kontorøvelser» med naprapat, «lagerøvelser» med naprapat, «håndverkerøvelser» med naprapat, yogainspirerte partier og sirkeltrening/bootcamp.

Bedrifter har også mulighet til å sikre seg rask tilgang på hjelp dersom uhellet er ute. Ved akutte plager tilbyr vi konsultasjonsgaranti på 24 timer (virkedager) dersom bedriften tegner behandlingsgaranti hos oss.

En ukes sykefravær koster i gjennomsnitt 13.000 kroner for bedriften – i tillegg kommer lønnskostnadene under arbeidsgiverperioden. Forebyggende tiltak kan gi lavere sykefravær, mer velvære, bedre produktivitet – og mer igjen på bunnlinjen. Naprapati kan være nyttig alene eller som supplement til tradisjonell bedriftshelsetjeneste (BHT).

Når ønsker du at FRL begynner å spare penger for din bedrift?