video naprapati

Velkommen til Fredrikstad Rygg- og Leddsenter! Denne uken er vårens «Naprapatiens uke», og vi starter (igjen) med en video som illustrerer litt av hva en naprapat jobber med og hva naprapati er.

Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombinert med god kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygning og funksjon. Denne tanken ligger til grunn for naprapatien og kan betegnes som selve kjernen. Ordet naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse.

Naprapatene gir manuell behandling av muskel- og leddplager. Naprapatene er i stor grad engasjert i klinisk arbeid med direkte pasientbehandling og er selvstendige i diagnostikk, undersøkelse, behandling og forebygging av biomekaniske feilfunksjoner og smertetilstander i muskel- og leddsystemet.

Hvert år utfører vi naprapater mange tusen konsultasjoner som er rettet mot å hjelpe klienter til mindre smerter, mer optimal bevegelighet, bedre helse og en positiv, aktiv hverdag. Fredrikstad Rygg- og Leddsenter kombinerer manuell medisin med trening, treningsråd og generelle råd/tips som bl.a. ergonomisk rådgivning eller informasjon om smertemekanismer. De vanligste områdene vi behandler er plager eller smerter i rygg eller nakke (det er jo disse plagene som er vanligst i befolkningen!), men vi behandler også svært mange skuldre, armer/hender, hofter, ben/føtter, kjever, hodepine og/eller svimmelhet. Gammel som ung, kontorarbeider som håndverker, topptrent som utrent: Velkommen skal du være! Fredrikstad Rygg- og Leddsenter tilbyr korte ventetider og individuelt tilpasset behandling. Parkering er selvsagt gratis. Så da sees vi da, ikke sant? Les mer på www.frl.no/naprapati eller www.naprapat.org!

Publisert 9. mai, 2016

Del med andre!