Norges Naprapatforbund kjemper for autorisasjon

Denne uken er Norges Naprapatforbund representert med en flott delegasjon på Arendalsuka. Arendalsuka er Norges største politiske møteplass – med møter, debatter og seminarer for og med de deltakende. Deltakere er foruten politikere og politiske partier, også privat næringsliv, interesseorganisasjoner, statlige etater og frittstående fagfolk. Dette er virkelig stedet for å se og bli sett!

Norges Naprapatforbund kjemper som kjent for å få inn naprapater som autorisert helsepersonell. Et selvsagt krav fra den desidert største yrkesgruppen innen avansert manuell medisin i Norden! I både Sverige og Finland er naprapati integrert i det offentlige helsevesenet, og naprapat er en beskyttet yrkestittel – hvorfor er det ikke slik i Norge? Som regelverket er per i dag, kan faktisk en tilfeldig (les: GAL!) person kalle seg naprapat. Uten å kunne opp og ned på en menneskekropp. Og langt mindre ha fullført eller gått på Naprapathögskolan. Eller tilsvarende naprapatutdannelser i andre land. Uten å risikere rettslige grep. Det har vært noen eksempler på dette opp gjennom – også her i Fredrikstad og omegn, men heldigvis er det en stund siden siste tilfelle (som vi vet om). Søker du naprapat, bør du derfor alltid sjekke om vedkommende er medlem av Norges Naprapatforbund!

En fremtidig autorisasjon vil medføre både plikter og rettigheter for naprapatene som yrkesgruppe, men vil også være en trygghet for pasientene da yrkestittelen blir beskyttet og alle naprapater blir underlagt helsepersonelloven.

Fredrikstad Rygg- og Leddsenter setter stor pris på den fantastiske innsatsen som legges ned av både naprapater, av styret og av sekretariat i kampen denne uken – og selvsagt resten av året! Tusen takk!

#autorisasjon #naprapat #viventerispenning #2019? #2020?!?

Foto: Norges Naprapatforbund

Publisert 15. august, 2018

Del med andre!