armsmerte - naprapat Fredrikstad Rygg- og Leddsenter

Om du har smerter i armen kan det ha mange forskjellige kilder. Før vi vet hvordan vi skal behandle dette må f.eks. vite om du har gjort noe for å få smerter eller om de «bare kom»? Startet de gradvis eller var det brå smertedebut? Vi ønsker også å vite om du kan provosere frem smerten selv – når gjør det ekstra vondt? Og selvsagt HVOR i armen smertene sitter. Har du vondt andre steder samtidig?

Har du vondt i nakken samtidig eller om det smerter/stråler/prikker i armen ved enkelte nakkebevegelser/stillinger, er det sannsynlig at det er nervesystemet i nakken som er kilden til plagene. Du trenger faktisk ikke ha vondt i nakken i det hele tatt for at f.eks. en nakkeprolaps skal kunne gir smerte i armen. Les mer her!

Smerter det i armen når du beveger overarmen, er det sannsynlig at skulderen er synderen. Enten selve leddet, senefester, slimposer, leddbånd eller muskler. Skulderplager gjør ofte også vondt når man ligger på armen i sengen, eller jobber foran PC. Utstrålende smerter fra muskler rundt skulder og skulderblad er veldig vanlig!

Lokale overbelastninger i overarm eller underarm er ganske vanlige. Har du brukt armene hardt i forkant er det en sannsynlig forklaring. Kom smertene gradvis er det nok en overbelastning, kom smertene brått er det mer sannsynlig med en strekk. Tennisalbue og golfalbue er eksempler på overbelastninger, og det hender at bicepsmuskelen i overarmen kan få en strekk (partiell/total ruptur).

Albueledd, håndledd, hånd og fingre skal heller ikke glemmes – både vanlige stivheter og leddforandringer som artrose kan ligge bak smertene. Fingerartrose er veldig vanlig.

Armsmerter kan også komme av ulike sykdommer. Nervebetennelser som følge av f.eks. diabetes eller B12-mangel forekommer også.

For at vi skal kunne hjelpe deg, må smertene være relatert til bevegelsesapparatet (muskel-sene-skjelett-nerve).

Ønsker du vurdering av naprapat? Kontakt Fredrikstad Rygg- og Leddsenter på 69319911, send en mail via skjemaet under eller klikk her for å komme til online booking!