Få hjelp med din MammaMage!

MammaMage er et svensk konsept der man tilbyr undersøkelse og deretter korrekt individuelt opptrening av dype magemuskler og bekkenbunnsmuskulatur etter graviditet. Tradisjonelt har det vært sterkt fokus på opptrening av bekkenbunn, mens magemusklene har blitt overlatt til å «fikse seg selv».

I løpet av graviditeten tøyes magemusklene ut etterhvert som barnet vokser inne i magen. Jo mer magen vokser innefra, jo mer tøyes magemuskler (spesielt de dype) , bukhinne og bindevevet som ligger rundt musklene. De ytre bukmusklene flyttes fra hverandre og blir liggende på siden av magen. Alt for å gjøre plass til barnet.

Etter graviditeten, er det ingen automatikk i at magemuskler, bukhinne og bindevev finner tilbake til sin opprinnelige form og funksjon. De dype magemusklene er etter fødselen lange og slappe og kan sammenliknes med en gammel gummistrikk.  De ytre magemusklene samles ikke helt igjen og ofte kan vi få et permanent mellomrom mellom musklene foran på magen, en såkalt diastase. Denne kan lett kjennes om man ligger på ryggen, spenner magemusklene lett og presser fingrene mellom magemusklene. Man vil da lett kjenne en grop, diastasen er karakteristisk for en MammaMage. Gropen kan iblant være flere centimeter bred og dyp. De endrede anatomiske forutsetningene for kraftutvikling i magemusklene, vil kunne lede til smerteproblematikk i rygg, bekken og hofter, samt også vanskelig for å stabilisere magen, mage- og tarmproblemer, lekkasjer og utstående mage.

For å gi musklene en sjanse til å finne igjen sitt gamle jeg, må vi starte med forsiktig opptrening av dype bukmuskler for å gjenvinne kontrollen. Alt for ofte startes det alt for hardt da man «tar seg i nakken» for å komme i form etter graviditeten. Magen er det vanligste «problemområdet» og her vil mange virkelig ta i. Dessverre er det slik at tradisjonelle tunge mageøvelser som «planken», «situps», «benhev» etc er alt for belastende til å begynne med – OG KAN FAKTISK GJØRE SITUASJONEN VERRE! Og husk; det er aldri for sent å gjøre noe med det! Så uansett om det er uker, måneder eller år siden du fødte – ta kontakt for profesjonell hjelp med MammaMagen som skal hjelpe deg i årene fremover!