Symptomer fra brystryggen kan være dramatiske i akuttfasen og det er som alltid viktig å utelukke alvorlige årsaker til smertene. Spenninger i brystryggen spres f.eks. ofte frem mot brystet og da er det spesielt viktig å utelukke hjertesykdom eller blodpropp i lungen. En del kan føle ubehag og smerter ved pusting. Er man i tvil om hjerte-/lungesykdom, bør man alltid oppsøke lege. For at en naprapat skal kunne hjelpe, må selvsagt årsaken sitte i bevegelsesapparatet; muskler, sener, skjelett – og tilhørende nervesystem.

Spenninger og smerter i brystrygg og brystkasse, er ofte relatert til stress, statiske stillinger, monotone bevegelser, feil pustemønster osv. Smertene kan sitte på en eller begge sider, stråle frem mot bryst og/eller opp i nakken. Det kan være konstant verk – som også ofte kombineres med stikkende smerter ved (dyp) pusting og/eller ulike bevegelser. Det er viktig å merke seg at veldig mange av plagene som folk har mellom skulderbladene, faktisk kommer fra nedre del av nakken. Så også her må naprapaten alltid undersøke områder som ligger utenfor selve smertepunktet/smerteområdet.

Konsultasjon hos naprapat:                                                                                 

Naprapaten gjennomfører ulike tester for å  utelukke alvorlige lidelser som årsak til plagene, samt kartlegge hvilke mønstre smertene provoseres i. Manuelle teknikker som manipulasjon/mobilisering, triggerpunktsbehandling og massasje benyttes ofte. Medisinsk akupunktur brukes også en del på de som ikke har nåleskrekk. Fokus rettes mot brystrygg/brystkasse, men også nakke og korsrygg er relevante områder å undersøke for potensielle smertekilder. Videre gis mobilitets- og sirkulasjonsøvelser for regionen som hjemmeøvelser (+ styrketrening i langvarige tilfeller) – og pustemønster er ekstremt viktig å undersøke samt korrigere ved behov.

Føler du deg stiv i brystryggen? Kontakt oss i dag!